Vysočina v obrazech

Vysočina v obrazech

Galerie

V měsíci březnu se mohou milovníci výtvarného umění těšit na výstavu v prostorách Zámeckého kulturního centra s názvem Vysočina v obrazech. Své dílo představí malířka Helena Puchýřová.

Výstavu si budete moci prohlédnout v době od 8. do 20. března každý všední den kromě středy od 13:00 do 17:00 nebo po domluvě kdykoliv v otvírací době kulturního informačního centra.

Slavnostní vernisáž proběhne 7. března v 18:00.

Helena Puchýřová

Je dcerou akademického malíře Bohumila Puchýře. S ním nejdříve vyjížděla do plenéru a později sama pokračovala v toulkách krajinou oblíbené Vysočiny, která se pro ni stala místem spojeným s pocitem svobody a volnosti. Navzdory svému nadání vystudovala na Masarykově univerzitě deskriptivní geometrii a matematiku, ale malování se věnovala intenzivně celý svůj život. Základní poznatky a techniky malby získala od svého otce a po jeho náhlé smrti se se svými sourozenci ujala opuštěných barev a štětců a dohromady pokračovali v v otcových tradicích pod hlavičkou Ateliér Puchýř. Nejvýraznější osobností se v něm stala Helena. Její výtvarná tvorba je inspirována půvabem kraje, ve kterém se narodila a do kterého se stále ráda vrací. Zajímavými motivy jejích olejů jsou přírodní scenérie její milované Vysočiny, dále pak zátiší, převážně květinová a portréty,

Vystavovala na více než stovce výstav v ČR i v zahraničí, samostatně nebo se skupinou výtvarníků Konfese např. v zemích Severní a Jižní Ameriky, v Austrálii a část jejího díla se nachází v soukromých sbírkách u nás i v zahraničí.

Jarmila Helsnerová

Délka akce: 90 minut
Rok výroby: 2018
Datum lokální premiéry: 7. březen 2018

Informace o akci a jejím konání